Cantitatea mare de alimente și alcool, precum și asocierele uneori nepotrivite dintre preparate cu ocazia meselor festive de Paști pot provoca indigestii și, de asemenea, pot agrava problemele de sănătate.
Pentru a evita astfel de situații, este bine să țineți cont de următoarele sfaturi oferite de doamna doctor Elisabeta Czuczi, medic primar gastroenterolog:
• Consumați carne de miel în porții mici, cu salate de sezon în loc de cartofi sau paste
• Evitați mâncatul compulsiv, faceți pauze între mese de 3-4 ore și faceți mișcare
• Reduceți cantitatea de maioneză, unt, untură din preparatele pregătite.
• Pasca și cozonacul le puteți consuma în cantitate mică la gustarea de ora 11.00 și în cantitate mai mare la micul dejun, alături de fructe sau iaurt.
• Nu mâncați mai mult de două ouă pe zi.
• Consumați felii de ananas sau kiwi după mâncare, deoarece stimulează și ușurează digestia.
• Înlocuiți zahărul din prăjituri cu xilitol sau stevie.
• Nu exagerați cu alcoolul și sucurile carbogazoase.
• Pentru o digestie cât mai bună mestecați încet, fără grabă.
Sărbători cu sănătate să aveți!