Call center: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00 tel: 0264/917office@medstar.ro
Call center: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00 tel: 0264/917office@medstar.ro

Postura corectă în bancă

Cum mergem? Cum stam în bancă? Cum purtăm ghiozdanul? Cum să stăm în picioare?

Par întrebări banale, dar…
… Știați că…?

Postura corpului nostru transmite foarte mult din felul nostru de a fi; printr-o postură corectă, putem emana siguranță, încredere și stăpânire de sine. La polul opus, o postură incorectă, poate transmite nesiguranță și timiditate. În plus, aspectul estetic al corpului reflectă starea de sănănatate a muşchilor, oaselor și articulațiilor.

Avantajele adoptării unei posturi corecte:

Păstrează sănătatea coloanei vertebrale:
– prevenirea deformării curburilor fiziologice, în principal a scoliozelor și cifozelor;
– păstrarea flexibilității coloanei vertebrale;
– prevenirea apariției contracturilor musculare și respectiv a durerii.

Îmbunătățește respirația și oxigenarea organismului; un bun exemplu în acest sens este reprezentat de creier, care primește mai mult oxigen și crește capacitatea de concentrare dacă avem o postură corectă și cutia toracică își menține mișcările normale și elasticitatea.

Prin facilitarea unei functionalități corecte și eficiente a mușchilor și articulațiilor, previne accidentările, oboseala și apariția precoce a degradării articulare, în special la nivelul coloanei, umerilor, șoldurilor și genunchilor.

O postura corectă menține poziția firească a organelor interne fără a realiza presiuni cauzatoare de disfuncționalități.

Nu în ultimul rând, o postură corectă îmbunătățește estetica întregului corp, crescând stima de sine și accentuând frumusețea hainelor pe care le purtam.

În concluzie, crearea unor reflexe posturale corecte, mai ales în perioada de creștere, se va reflecta puternic în sănătatea fizică și psihică a viitorului adult.

Pentru mai multe informații despre serviciile medicale pe care le asigurăm, vizitați https://www.medstar.ro/

Articole similare