Call center: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00 tel: 0264/917office@medstar.ro
Call center: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00 tel: 0264/917office@medstar.ro

Scolioza și Terapia Schroth

Ce este Scolioza?

Scolioza (deformarea coloanei vertebrale în plan sagital, vezi fig.) este una dintre cele mai frecvente boli ale copiilor și adolescenților.
Deformările coloanei vertebrale se produc în copilărie, și cauzează discomfort esthetic, capacitate pulmonară redusă, scăderea capacității de efort și durere la vârsta adultă.
O metodă eficientă de tratment a scoliozei este Terapia Schroth, disponibilă în cadrul Bazei de Recuperare Copii și Adulți Medstar – Policlinica Mărăști.

Ce este Terapia Schroth?

Terapia Schroth cuprinde un program de exerciții fizice special concepute pentru a stopa deviația coloanei vertberale. A fost conceput în anii 1910 de Katharina Schroth, care suferea ea însăși de scolioza. Exercițiile se efectuează sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului și sunt indicate pacienților de la vârsta de 6 ani, durata tratamentului fiind stabilită de kinetoterapeut.

Principiile terapiei:
• reducerea gradului de scolioză
• încetinirea sau stoparea progresării acestuia până la maturitatea osoasă
• ameliorează durerea la nivelul coloanei vertebrale
• asigură creșterea capacității cardio-pulmonare
• îmbuntățește starea psihică a pacientului.

Rezulatate obținute prin intermediul acestei terapii:
În imaginile de mai jos, se observă cum, într-o perioadă de 6 luni, la o fetiță în vârstă de 10 ani s-a obținut o corectare semnificativă a curburii scoliotice de la 20 grade la 6 grade. Kinetoterapeutul Medstar care a tratat acest caz este Ver Iringo.

Recomandare:
În cazul în care părinții constată că, copilul obișnuiește să stea într-o pozitie “strâmbă” sau “cocoșată”, este recomandat să consulte cât mai curând un specialist. În cadrul Bazei de Recuperare Copii și Adulți din cadrul Policlinicii Medstar Mărăști, specialiștii kinetoterapeuți efectuează, alături de copiii cu aceste probleme, programe personalizate.

Pentru mai multe informații în ceea ce privește serviciile pe care le asigurăm în cadrul Bazei de Recuperare Copii si Adulți Medstar, vă rugăm vizitați https://www.medstar.ro/

Postarea anterioară Postarea următoare

Articole similare