Call center: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00 tel: 0264/917office@medstar.ro
Call center: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00 tel: 0264/917office@medstar.ro

Campania ”Cresc frumos și sănătos!”

Suntem interesați ca viitoarele generații să își dezvolte organismul în mod corect și să aibă o sănătate bună, de aceea în luna mai ne-am implicat activ în campania ”Cresc frumos și sănătos!” de care au beneficiat copiii de la Gradinița ”Panda”.

Timp de patru zile, colegele noastre dr. Andreea Sabou, medic specialist recuperare, medicină fizică și balneologie și Andreea Iftimie, kinetoterapeut copii și adulți, au evaluat medical postura picioarelor, genunchilor, bazinului, șoldurilor, coloanei și umerilor preșcolarilor în scopul de a depista, trata sau opri evoluția eventualelor deficiențe de dezvoltare fizică. Au beneficiat de această evaluare aproximativ 150 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani.

Evaluarea a avut ca scop atât depistarea precoce a deficiențelor fizice de dezvoltare, cât și dorința de a atrage atenția părinților și cadrelor didactice ale grădinițelor asupra importanței posturii corporale în perioada de creștere și a necesității urmării periodice a posturii copilului de către părinte, educator sau medic de familie.

În urma evaluării s-a găsit un număr mare de copii cu picior plat funcțional (cu posibilitate de corectare) și un număr mai mic de copii cu atitudini cifotice și scoliotice. Specialiștii Medstar au oferit fiecărui copil în parte o fișă de evaluare globală a posturii, cu recomandările adecvate, și un pliant menit să îi ajute pe viitor pe părinți la evaluarea posturii copiilor lor.

Astfel, s-a recomandat, după caz, încălțămintea ortopedică, practicarea unui sport (în special înotul) sau efectuarea unor ședințe de kinetoterapie. O altă recomandare esențială a fost aceea de a se repeta evaluarea peste 6 luni sau un an în ideea de a se evita instalarea unei scolioze, cifoze sau a altor deficiențe de postură.

De asemenea, prin voucherele ce s-au înmânat părinților, ei vor putea beneficia de o reducere de 20% la serviciile Medstar de consultație de ortopedie și chirurgie pediatrică, consultație de balneofizioterapie și recuperare medicală și serviciile de recuperare.

Sperăm că această acțiune să atragă atenția părinților și a celor care stau zi de zi alături de copii asupra necesității de a urmări îndeaproape postura celor mici și a le corecta pozițiile greșite atunci când le sesizează.

Mulțumim cadrelor didactice de la Grădinița ”Panda” pentru implicare!

Postarea anterioară Postarea următoare

Articole similare