Call center: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00 tel: 0264/917office@medstar.ro
Call center: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00 tel: 0264/917office@medstar.ro

Bază de recuperare copii și adulți

Detalii despre serviciul nostru

Personal medical:

11

Dr. Becea Raluca

Medic balneofizioterapie
11

Bene Adriana

Asistent medical de Balnefizioterapie
11

Dr. Condurovici Larisa

Medic balneofizioterapie
11

Kis Csaba

Kinetoterapeut
CAS
11

Dr. Sabou Andreea Maria

Medic balneofizioterapie
11

Tomi Carmen

Kinetoterapeut

Despre baza de recuperare copii și adulți

Suntem o echipă energică, pozitivă, caldă și vă așteptăm atât pentru a vă ghida spre o recuperare ușoară și plăcută, cât și pentru a vă oferi programe personalizate de menținere a sănătății și prevenire a îmbolnavirilor cauzate de lipsa de mișcare și posturi vicioase.

 

Baza noastră de recuperare medicală se află în Policlinica Medstar Mărăști și dispune de aparatură modernă și variată, ce permite tratarea unei game largi de patologii.

Vezi locațiile

11

Fizioterapie

11

Kinetoterapie

Programele se realizează în două săli mari, separate, una pentru adulți și alta pentru copii.

11

Servicii pentru copii

Ajutorul nostru constă în evaluarea copilului, stabilirea unui plan de tratament, aplicarea tehnicilor de corectare țintite pe deficiență, etc.

11

Gimnastică pentru gravide

Gimnastica prenatala joaca un rol important in sarcina cu evolutie normala.

Procedurile de FIZIOTERAPIE pe care le oferim în cadrul bazei de recuperare includ:

Curenți de joasă frecvență și medie frecvență

Electroterapia este folosită încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea pentru tratarea diferitelor afecțiuni și s-a dovedit a fi o soluție eficientă pentru oase, cartilaje, ligamente, tendoane și diferite celule ale corpului nostru care sunt influențate pozitiv de electricitate, accelerând vindecarea. Poate fi folosită pentru o gamă largă de afecțiuni cum ar fi: cefalee, contuzii, artrită, spondiloză, hematoame, dureri postoperatorii, întinderi musculare, lombalgie,discopatie, celulită, constipație cronică, dismenoree.

Biostimularea LASER (Light Amplification by Stimulation Emission of Radiation)

În anul 1960 fizicianul Maiman a obţinut pentru prima dată fascicolul Laser. Acesta reprezintă o sursă de radiaţii luminoase caracterizată prin proprietăți de coerenţă spaţială şi temporală, puritate cromatică, directivitate şi intensitate mare. Efectele terapeutice sunt cele de analgezie și de stimulare a tuturor funcțiilor celulare, inclusiv a diviziunii. Biostimularea Laser a fost comparată cu oxigenoterapia având efecte benefice atât asupra metabolismului energetic celular, cât și cardiocirculatorii (vasodilataţie – cu creşterea vitezei fluxului sanguin şi a volumului de sânge local), antiinflamatorii, antiedematoase și de stimulare a imunității.

Terapia cu ultrasunete

Terapia cu ultrasunete reprezintă un tratament medical cu vibrații mecanice. Aceste vibrații pot fi aplicate individual sau în combinație cu diferite substanțe medicamentoase, amplificând astfel eficiența terapiei. Ultrasunetul acționează asupra țesuturilor prin două mari categorii de factori: 1. Cel mecanic: în tesuturi (mediu elastic) undele ultrasonore produc compresiuni și decompresiuni repetate cu efect de micromasaj; 2. Cel termic: micromasajul conduce la eliberarea locală de caldură. Din acțiunea cumulată a celor doi factori derivă următoarele efecte: micromasaj al țesuturilor cu un puternic efect antialgic, vasodilatație locală, efecte fibrolitice, efecte resorbtive și trofice, efect miorelaxant.

Tratamentul cu câmpuri magnetice

Tratamentul cu câmpuri magnetice a fost folosit încă din sec. XVI: Paracelsus a folosit magneți pentru a stimula calusarea fracturilor, în 1845 Faraday descoperă magnetismul și legea inducției electromagnetice, iar în 1902 sunt publicate primele studii asupra efectelor biologice ale câmpurilor magnetice. Acestea sunt produse în bobine prin care circulă curent electric; astfel, câmpul magnetic poate fi continuu sau alternativ. Mecanismul de acțiune a câmpurilor magnetice asupra organismului nu este cunoscut în întregime, însă se consideră că este similar cu cel al radiației electromagnetice (unde scurte). Efectele dovedite ale câmpurilor magnetice sunt: accelerarea calusării fracturilor, stimularea vindecării plăgilor, sedarea și analgezia, stimularea microcirculației.

Aplicația de parafină

Aplicația de parafină: este cea mai eficientă procedură de termoterapie locală în vederea pregătirii țesuturilor (elasticizare, fibroliză, decontractură) pentru kinetoterapie. Constă în aplicarea pe zona interesată a unei cantități de parafină la o temperatură mai ridicată, dar suportabilă de catre pacient. Împachetările cu parafină provoacă o supraîncălzire profundă și uniformă a țesuturilor. Pielea se încălzește la 38-40°C provocând o transpirație locală abundentă. La îndepartarea parafinei se observă hiperemia produsă.

Drenajul limfatic

Limfa are rol în detoxifiere și imunitate. Ea transportă din periferie celule prezentatoare de antigen, acizi grași și alți metaboliți către sistemul circulator și alte organe. În general afecțiunile limfatice cauzează edem, inflamații și altele. Drenajul limfatic cu tehnologia BTL Limphastim funcționează pe principiul presoterapiei. Aplicatorii speciali cu multiple compartimente suprapuse asigură un masaj blând care stimulează circulația naturală a limfei în corp. Efectele sunt similare cu cele ale drenajului limfatic efectuat de terapeut. Drenajul limfatic deblochează canalele și vasele limfatice. Acest lucru asigură circulația limfei în părțile periferice ale corpului, astfel reducând inflamația și durerea cauzate de cantitatea excesivă a limfei. Indicații: obstrucție post chirurgicală a vaselor limfatice, insuficiența venoasă și ischemie arterială, sindromul picioarelor neliniștite, regenerare și detoxifiere, prevenirea varicelor, edeme post-traumatice, edeme cronice, celulita.

Terapia cu unde de șoc (Shockwave)

Este una din cele mai eficiente metode pentru tratarea afecţiunilor aparatului locomotor şi calmarea durerilor asociate acestora (dureri de călcâi, genunchi, șold, spate etc). Terapia are la bază administrarea unor vibraţii mecanice (unde de șoc) care transferă o doză mare de energie în adâncimea ţesuturilor, fapt ce ajută la îmbunătăţirea proceselor de metabolism celular, stimulează irigarea sanguină şi activează procesele de autovindecare a organismului. Avantajele acestei terapii sunt: durata scurtă a ședințelor de tratament (10-20 minute) și o rată de succes ridicată după un număr relativ mic de ședințe.

Terapia Deep Oscillation

Abordeaza o gama larga de afectiuni in stare acuta, chiar si imediat postoperator avand in acelasi timp si contraindicatii foarte reduse. Deep Oscillation este un nou instrument în fizioterapie care aplică un câmp electrostatic intermitent cu oscilații profunde pentru a stimula transportul lichidului interstițial și a componentelor sale, permițând țesutului să își câștige mobilitatea și flexibiliatea. În contrast cu alte terapii mecanice externe, Deep Oscillation acționează în întreaga grosime a țesuturilor (ex. pielea, țesutul conjunctiv, grăsimea subcutanată, mușchi, vase de sânge și limfatice). Și-a dovedit eficiența în: favorizarea cicatrizării leziunilor deschise, reducerea durerilor, favorizarea mobilizării pacienților prin reducerea durerilor și relaxare musculară, reducerea inflamației prin îndepărtarea citokinelor proinflamatorii din zonă, reducerea edemului și a fibrozei, reducerea celulitei.

Lipsa de mișcare ne afectează profund starea de sănătate și poate duce, printre altele, la scăderea tonusului muscular și apariția diferitelor tulburări de statică ale coloanei vertebrale. Echipa noastră de kinetoterapeuți vă va ajuta să tratați și să preveniți aceste probleme adoptând un stil de viață activ și vă va oferi o gamă personalizată de exerciții pe care le veți putea efectua zi de zi, chiar și acasă.

Programe speciale de KINETOTERAPIE:

Gimnastică respiratorie

TRX Suspension Training

TRX Suspension Training este un antrenament dinamic care se bazează pe greutatea proprie și forța gravitațională, în diferite planuri de înclinație. Instructorii noștri adaptează exercițiile TRX în funcție de fiecare pacient, acest program putând fi utilizat de orice persoană, indiferent de vârstă, nivelul de pregătire sau scopul pentru care lucrează. TRX dezvoltă forța musculară, reduce riscul de accidentări, antrenează toți mușchii corpului și crește flexibilitatea, echilibrul și mobilitatea organismului.

Terapia McKenzie

Terapia McKenzie este un complex de exerciții progresive prin care se tratează problemele coloanei vertebrale. Pacientul participă activ la ședințele de terapie, fiind învățat de specialiștii noștri cum să-și controleze durerea în timpul mișcărilor și cum să continue exercițiile acasă. Programul este indicat în discopatii lombare, dureri ale zonei cervicale, hernii de disc lombare, nevrite cronice și lombosacralgii.

Procedura de recuperare Grid Foam Roller

Procedura de recuperare Grid Foam Roller are rezultate foarte bune în tratamentul durerilor musculare și implică presiunea greutății propriului corp în jurul unui cilindru de spumă rezistentă, într-un efort de a elibera presiunea din zonele musculare tensionate (așa-numitele ‘trigger points’). Se poate folosi la încălzirea musculară, creșterea mobilității în articulații și după efort, în recuperarea musculară.

Masajul medical clasic

Masajul medical clasic reprezintă o succesiune de manevre executate manual asupra țesuturilor musculare și conjunctive cu scopul obținerii diferitelor efecte: stimularea circulației locale, creșterea elasticității țesuturilor, reducerea contracturilor musculare și a hipertoniilor, ameliorarea durerii, relaxare musculară, accelerarea resorbției edemelor din țesuturi, etc.

Kinesio Tape

Kinesio Tape este o metodă revoluționară de tratament adjuvant de care puteți beneficia la baza noastră de recuperare. Aplicarea benzilor trebuie făcută la recomandarea și sub supravegherea unui kinetoterapeut. Benzile kinesiologice au fost concepute, în urmă cu 25 de ani, de Dr. Kenzo Kase pentru a ajuta procesul de vindecare a țesuturilor traumatizate ale sportivilor. Cu ajutorul benzilor se stimulează sistemele neurologic, muscular, circulator și limfatic ale pacientului, acest lucru având multiple efecte benefice. În funcție de zona pe care este aplicată, banda kinesiologică poate fi ținută timp de 3-5 zile. Recomandarea noastră este să combinați metoda Kinesio Taping cu kinetoterapia, fizioterapia și masajul.

Sănătatea copilului tău contează pentru noi!
Copiii petrec azi peste jumătate din timpul lor în fața unor ecrane, privind la televizor, navigând pe internet sau jucându-se pe calculator. Acest mod de viață sedentar aduce daune organismului lor în curs de dezvoltare, kinetoterapeuții fiind nevoiți să acționeze tot mai des pentru rezolvarea tulburărilor de dezvoltare fizică a copiilor: cifoze, scolioze, lordoze, picior plat, atitudini vicioase și altele.
Ajutorul nostru constă în evaluarea copilului, stabilirea unui plan de tratament, aplicarea tehnicilor de corectare țintite pe deficiență, sugerarea de sporturi care să ajute la corectarea deficienței și sugerarea de sfaturi cu privire la menținerea unei posturi corecte în timpul mersului sau statului în bancă la școală și acasă, transportul corect al ghiozdanului, etc.

Servicii speciale pentru COPII:

Conceptul Bobath

Conceptul Bobath: copiii cu tulburări neuromotorii sunt încurajați să-și recapete, prin anumite tehnici de kinetoterapie specială, abilitățile pierdute sau nedobândite. Kinetoterapeuții noștri facilitează copilului mișcări cu scop precis, pe care apoi le integrează într-o funcție de care copilul are nevoie zilnic, cum ar fi cea de a bea, de a mânca, de a ședea sau de a merge. Acest concept se poate aplica în cazul copiilor care prezintă leziuni cerebrale, boli neuromusculare, întârziere de dezvoltare, tulburări senzitivo-motorii, tetrapareză spastică, probleme de echilibru, afecțiuni congenitale și altele.

Terapia Schroth

Terapia Schroth este cea mai eficientă metodă de tratament a scoliozei la vârsta de 6-20 ani și cuprinde un program de exerciții concepute special pentru a stopa deviația coloanei vertebrale. Programul se efectuează sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului și are ca scop oprirea progresului și diminuarea gradelor curburilor, creșterea capacității cardio-pulmonare, ameliorarea durerii, prevenirea proceselor degenerative ale diferitelor segmente (mușchi, articulații, zone intervertebrale), precum și îmbunătățirea stării psihice a pacientului și a aspectului estetic.

Gimnastică pentru gravide (prenatala si postnatala)

Gimnastica prenatala joaca un rol important in sarcina cu evolutie normala. Dat fiind faptul ca sarcina este o ipostaza de maxima sanatate feminina,gimanstica prenatala are urmatoarele beneficii:

 • Pregateste corpul pentru o nastere mai usoara
 • Favorizeaza recuperarea dupa nastere
 • Mentine o forma fizica buna
 • Previne durerile de spate(lombalgii)
 • Imbunatateste circulatia sanguina
 • Previne aparitia varicelor,edemelor,crampelor musculare
 • Asigura oxigenerea mai buna a corpului matern si a bebelusului
 • Imbunatateste starea de spirit si reduce stresul
 • Creste elasticitatea,mobilitatea si tonusul muscular

Programul de gimnastica este individualizat in functie de nevoile fiecarei gravide si se face doar cu avizul medicului ginecolog.

Servicii decontate prin CAS

 • Consult medical Balneologie, Medicină Fizică și Recuperare
 • Proceduri în funcție de recomandarea medicului: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj terapeutic

* în limita locurilor disponibile lunar
** este necesară prezentarea biletului de trimitere si a cardului de sănătate

Lista prețurilor

Pachet recuperare

Adulți: 900 LEI
Copii: 700 LEI
 • Adulți: preț redus de la 1600 lei
 • Copii: preț redus de la 1400 lei
 • 10 ședințe x 4 servicii
 • ex: kinetoterapie, masaj terapeutic/ drenaj limfatic/deep oscilation și 2 proceduri de fizioterapie
 • 10% reducere la efectuarea analizelor de sânge (recomandate de către medic în vederea efectuării pachetului de recuperare)
Contact

Pachet recuperare

individual
1.550 LEI
 • Adulți: preț redus de la 2800 lei
 • Copii: preț redus de la 2700 lei
 • 10 ședințe x 4 servicii
 • ex: kinetoterapie, masaj terapeutic/ drenaj limfatic/deep oscilation și 2 proceduri de fizioterapie
 • 10% reducere la efectuarea analizelor de sânge (recomandate de către medic în vederea efectuării pachetului de recuperare)
Contact
 Denumire Serviciu Adulți
(preț/ședință)
Pensionari/ Studenți
(preț/ședință)
Consult medical de Balneologie, Medicină Fizică și Recuperare 100 lei 100 lei
 Kinetoterapie (gimnastică medicală)
(2-3 persoane)
– 30 min
– 50 min
Kinetoterapie (gimnastică medicală)
(individuală)
– 50 min
70 lei  60 lei
80 lei 70 lei
200 lei 200 lei
Fizioterapie
– LASER
– Curenți
– Ultrasunete
– Magnetoterapie
– Parafină
– Drenaj limfatic 
20 lei 15 lei
40 lei 30 lei
Masaj terapeutic – 15 min 40 lei 40 lei
Aplicare kinesio-tape (în funcție de complexitate) 20-40 lei 20-40 lei
 Terapia cu Deep Oscillation 40 lei 40 lei
Terapia Vojta 80 lei 80 lei

Pachete speciale:

– Fizioterapie 4 proceduri – pachet 10 ședințe

– Fizioterapie 3 proceduri – pachet 10 ședințe

– Kinetoterapie 10 proceduri (minim 2 ședințe/săptămână)


560 lei

420 lei

640 lei 


420 lei

315 lei

480 lei 

Adulți
(preț/ședință)

Pensionari/ Studenți
(preț/ședință)

Consult medical de Balneologie, Medicină Fizică și Recuperare
100 lei
Kinetoterapie 2-3 persoane, 30 min
70 lei
Kinetoterapie 2-3 persoane, 50 min
80 lei
Kinetoterapie individuală, 50 min
200 lei
Kinetoterapie 10 proceduri (minim 2 ședințe/săptămână)
640 lei
Fizioterapie (LASER - Curenți - Ultrasunete - Magnetoterapie - Parafină)
20 lei
Fizioterapie (Drenaj limfatic)
40 lei
Fizioterapie 4 proceduri - pachet 10 ședințe
560 lei
Fizioterapie 3 proceduri - pachet 10 ședințe
420 lei
Masaj terapeutic 15 min
40 lei
Aplicare kinesio-tape (în funcție de complexitate)
20-40 lei
Terapia cu Deep Oscillation
40 lei
Terapia Vojta
80 lei
GIMNASTICA PENTRU GRAVIDE (prenatala si postnatala)
55 lei
1 ședință
GIMNASTICA PENTRU GRAVIDE (prenatala si postnatala)
500 lei
10 ședințe kinetoterapie
100 lei
60 lei
70 lei
200 lei
480 lei
15 lei
30 lei
420 lei
315 lei
40 lei
20-40 lei
40 lei
70 lei
Unde de șoc  (SHOCKWAVE) 1 Zonă 2 Zone
1 Ședință 75 lei 120 lei
3 Ședințe 190 lei 300 lei
5 Ședințe 300 lei 480 lei
Copii – kinetoterapie* 1 ședință 10 ședințe**
Evaluare posturală copii 100 lei
Kinetoterapie medicală individuală 70 lei
Kinetoterapie de grup (2-4 persoane) 60 lei 500 lei

* pentru restul serviciilor sunt valabile aceleași prețuri ca și pentru adulți
** valabilitatea abonamentelor este de 6 săptămâni

Solicită o programare

Trimite-ne un mesaj și te vom contacta în cel mai scurt timp

 

Programările se pot efectua personal la sediul nostru, telefonic sau folosind formularul de mai jos.

  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

  Un reprezentant Medstar vă va contacta in cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile vizitei medicale.
  11

  Vezi toți medicii

  11

  Vezi toate serviciile

  Medstar Bază de recuperare

  Complex Comercial Piața Mărăști, etaj 3

  0264 / 917 office@medstar.ro
  Luni – Vineri: 08:00-20:00