Call center: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00 tel: 0264/917Contact
Call center: Luni - Vineri: 08:00 - 20:00 tel: 0264/917Contact

Bază de recuperare copii și adulți

Detalii despre serviciul nostru

Personal medical:

11

Dr. Becea Raluca

Medic balneofizioterapie
11

Dr. Nicu Alexandrina

Medic balneofizioterapie
CAS
11

Dr. Sabou Andreea Maria

Medic balneofizioterapie
11

Bene Adriana

Asistent medical de Balnefizioterapie
11

Cheșa Claudia

Kinetoterapeut
11

Deac Daria – Teodora

Kinetoterapeut
11

Kis Csaba

Kinetoterapeut
11

Mihali Nicolae

Kinetoterapeut
11

Petean Vlad

Kinetoterapeut
11

Vădan Alina Ioana

Kinetoterapeut
11

Ver Iringo

Kinetoterapeut

Despre baza de recuperare copii și adulți

Suntem o echipă energică, pozitivă, caldă și vă așteptăm atât pentru a vă ghida spre o recuperare ușoară și plăcută, cât și pentru a vă oferi programe personalizate de menținere a sănătății și prevenire a îmbolnavirilor cauzate de lipsa de mișcare și posturi vicioase.

 

Programele de recuperare medicală sunt disponibile în Policlinica Medstar Mărăști și în Policlinica Medstar Zorilor, dispunând de aparatură modernă și variată, ce permite tratarea unei game largi de patologii.

Vezi locațiile

11

Fizioterapie

Aparatură de înaltă performanță și tehnici clasice.

11

Kinetoterapie

11

Masaj

11

Servicii pentru copii

Ajutorul nostru constă în evaluarea copilului, stabilirea unui plan de tratament, aplicarea tehnicilor de corectare țintite pe deficiență, etc.

11

Gimnastică pentru gravide

Gimnastica prenatala joaca un rol important in sarcina cu evolutie normala.

Procedurile de FIZIOTERAPIE pe care le oferim în cadrul bazei de recuperare din Zorilor și Mărăști:

NOU – Vacumed (Terapia cu Vacuum Intermitent) - în cadrul Policlinicii Medstar Mărăști

Terapia cu Vacuum Intermitent are la origine cercetările medicale ale NASA despre efectele spațiului cosmic asupra sănătății umane.Aceasta este o procedură non-invazivă, nedureroasă, care presupune o alternanță ritmică de presiune negativă și pozitivă asupra membrelor. În faza de presiune negativă crește perfuzarea mușchilor prin capilaro-dilatație și deschiderea de vase capilare noi. În faza compresivă (revenirea la presiunea atmosferică) sângele venos și limfa curg prin vase cu diametrul mărit.
Astfel crește întoarcerea venoasă, se accelerează perfuzia și drenajul limfatic, crește sinteza de colagen, se grăbește închiderea rănilor. De asemenea se grăbește eliminarea acidului lactic, creatinkinazei și acidului uric, crescând rezistența la efort și înlăturând oboseala și febra musculară.
Pacientul rămâne pasiv pe toată durata sesiunii, care poate varia între 20 și 45 minute.

Indicații:

  • Refacerea după efort
  • Creșterea performanței sportive
  • Tonifierea musculară și îndepărtarea celulitei
  • Reabilitarea și recuperarea în urma traumatismelor din sport, inclusiv a fracturilor
  • Pregătirea pre- și recuperarea mai rapidă post-intervenții chirurgicale
  • Edemul limfatic
  • Insuficiența venoasă cronică (varice)
  • Sindromul post-trombotic, Boala ocluzivă arterială periferică, Neuropatia diabetică
  • Etc.

Contraindicații absolute: sarcină, tromboze mai recente de 8 săptămâni, patologie cardiacă complexă, hernii abdominale, ziua hemodializei.

Este obligatoriu echipamentul sport. Ultima masă consistentă trebuie să fie cu minim 2 ore înainte de procedură.

Este posibil să fie necesar un consult medical de recuperare înainte de a efectua prima procedură.

Curenți de joasă frecvență și medie frecvență

Electroterapia este folosită încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea pentru tratarea diferitelor afecțiuni și s-a dovedit a fi o soluție eficientă pentru oase, cartilaje, ligamente, tendoane și diferite celule ale corpului nostru care sunt influențate pozitiv de electricitate, accelerând vindecarea. Poate fi folosită pentru o gamă largă de afecțiuni cum ar fi: cefalee, contuzii, artrită, spondiloză, hematoame, dureri postoperatorii, întinderi musculare, lombalgie,discopatie, celulită, constipație cronică, dismenoree.

Biostimularea LASER (Light Amplification by Stimulation Emission of Radiation)

În anul 1960 fizicianul Maiman a obţinut pentru prima dată fascicolul Laser. Acesta reprezintă o sursă de radiaţii luminoase caracterizată prin proprietăți de coerenţă spaţială şi temporală, puritate cromatică, directivitate şi intensitate mare. Efectele terapeutice sunt cele de analgezie și de stimulare a tuturor funcțiilor celulare, inclusiv a diviziunii. Biostimularea Laser a fost comparată cu oxigenoterapia având efecte benefice atât asupra metabolismului energetic celular, cât și cardiocirculatorii (vasodilataţie – cu creşterea vitezei fluxului sanguin şi a volumului de sânge local), antiinflamatorii, antiedematoase și de stimulare a imunității.

Terapia cu ultrasunete

Terapia cu ultrasunete reprezintă un tratament medical cu vibrații mecanice. Aceste vibrații pot fi aplicate individual sau în combinație cu diferite substanțe medicamentoase, amplificând astfel eficiența terapiei. Ultrasunetul acționează asupra țesuturilor prin două mari categorii de factori: 1. Cel mecanic: în tesuturi (mediu elastic) undele ultrasonore produc compresiuni și decompresiuni repetate cu efect de micromasaj; 2. Cel termic: micromasajul conduce la eliberarea locală de caldură. Din acțiunea cumulată a celor doi factori derivă următoarele efecte: micromasaj al țesuturilor cu un puternic efect antialgic, vasodilatație locală, efecte fibrolitice, efecte resorbtive și trofice, efect miorelaxant.

Tratamentul cu câmpuri magnetice

Tratamentul cu câmpuri magnetice a fost folosit încă din sec. XVI: Paracelsus a folosit magneți pentru a stimula calusarea fracturilor, în 1845 Faraday descoperă magnetismul și legea inducției electromagnetice, iar în 1902 sunt publicate primele studii asupra efectelor biologice ale câmpurilor magnetice. Acestea sunt produse în bobine prin care circulă curent electric; astfel, câmpul magnetic poate fi continuu sau alternativ. Mecanismul de acțiune a câmpurilor magnetice asupra organismului nu este cunoscut în întregime, însă se consideră că este similar cu cel al radiației electromagnetice (unde scurte). Efectele dovedite ale câmpurilor magnetice sunt: accelerarea calusării fracturilor, stimularea vindecării plăgilor, sedarea și analgezia, stimularea microcirculației.

Aplicația de parafină

Aplicația de parafină: este cea mai eficientă procedură de termoterapie locală în vederea pregătirii țesuturilor (elasticizare, fibroliză, decontractură) pentru kinetoterapie. Constă în aplicarea pe zona interesată a unei cantități de parafină la o temperatură mai ridicată, dar suportabilă de catre pacient. Împachetările cu parafină provoacă o supraîncălzire profundă și uniformă a țesuturilor. Pielea se încălzește la 38-40°C provocând o transpirație locală abundentă. La îndepartarea parafinei se observă hiperemia produsă.

Drenajul limfatic - în cadrul Policlinicii Medstar Mărăști

Limfa are rol în detoxifiere și imunitate. Ea transportă din periferie celule prezentatoare de antigen, acizi grași și alți metaboliți către sistemul circulator și alte organe. În general afecțiunile limfatice cauzează edem, inflamații și altele. Drenajul limfatic cu tehnologia BTL Limphastim funcționează pe principiul presoterapiei. Aplicatorii speciali cu multiple compartimente suprapuse asigură un masaj blând care stimulează circulația naturală a limfei în corp. Efectele sunt similare cu cele ale drenajului limfatic efectuat de terapeut. Drenajul limfatic deblochează canalele și vasele limfatice. Acest lucru asigură circulația limfei în părțile periferice ale corpului, astfel reducând inflamația și durerea cauzate de cantitatea excesivă a limfei. Indicații: obstrucție post chirurgicală a vaselor limfatice, insuficiența venoasă și ischemie arterială, sindromul picioarelor neliniștite, regenerare și detoxifiere, prevenirea varicelor, edeme post-traumatice, edeme cronice, celulita.

Terapia cu unde de șoc (Shockwave) - în cadrul Policlinicii Medstar Mărăști

Este una din cele mai eficiente metode pentru tratarea afecţiunilor aparatului locomotor şi calmarea durerilor asociate acestora (dureri de călcâi, genunchi, șold, spate etc). Terapia are la bază administrarea unor vibraţii mecanice (unde de șoc) care transferă o doză mare de energie în adâncimea ţesuturilor, fapt ce ajută la îmbunătăţirea proceselor de metabolism celular, stimulează irigarea sanguină şi activează procesele de autovindecare a organismului. Avantajele acestei terapii sunt: durata scurtă a ședințelor de tratament (10-20 minute) și o rată de succes ridicată după un număr relativ mic de ședințe.

Terapia Deep Oscillation

Abordeaza o gama larga de afectiuni in stare acuta, chiar si imediat postoperator avand in acelasi timp si contraindicatii foarte reduse. Deep Oscillation este un nou instrument în fizioterapie care aplică un câmp electrostatic intermitent cu oscilații profunde pentru a stimula transportul lichidului interstițial și a componentelor sale, permițând țesutului să își câștige mobilitatea și flexibiliatea. În contrast cu alte terapii mecanice externe, Deep Oscillation acționează în întreaga grosime a țesuturilor (ex. pielea, țesutul conjunctiv, grăsimea subcutanată, mușchi, vase de sânge și limfatice). Și-a dovedit eficiența în: favorizarea cicatrizării leziunilor deschise, reducerea durerilor, favorizarea mobilizării pacienților prin reducerea durerilor și relaxare musculară, reducerea inflamației prin îndepărtarea citokinelor proinflamatorii din zonă, reducerea edemului și a fibrozei, reducerea celulitei.

Terapia SIS (SUPER INDUCTIVE SYSTEM) - în cadrul Policlinicii Medstar Zorilor

Această tehnologie se bazează pe intensitatea înaltă a câmpului electromagnetic, ce are efecte pozitive asupra țesutului uman. Printre aceste efecte terapeutice se numără ameliorarea durerii, vindecarea fracturilor, miorelaxarea, miostimularea și mobilizarea articulațiilor. Câmpul electromagnetic intens depolarizează nervii și determină contracții musculare.

Terapia TECAR (TR-THERAPY) - în cadrul Policlinicii Medstar Zorilor

Aceasta reprezintă o metodă terapeutică neinvazivă bazată pe interacțiunea curentului de radiofrecvență  cu  structurile  biologice.  Curentul  de  radiofrecvență  este  transferat  în  organismul  uman  printr-o  suprafață de contact dată de electrozii de aplicare. Disiparea curentului duce la creșterea termică selectivă a țesutului  și determină efecte precum ameliorarea durerii,  miorelaxarea,  creșterea  circulației sanguine locale și  reducerea  edemelor. Această terapie poate fi folosită pentru tratarea atât a afecțiunilor acute, cât și a celor  cronice ale sistemului musculoscheletal, precum spasmele musculare, afecțiunile articulare degenerative, durerile de spate și leziunile țesutului moale.

Lipsa de mișcare ne afectează profund starea de sănătate și poate duce, printre altele, la scăderea tonusului muscular și apariția diferitelor tulburări de statică ale coloanei vertebrale. Echipa noastră de kinetoterapeuți vă va ajuta să tratați și să preveniți aceste probleme adoptând un stil de viață activ și vă va oferi o gamă personalizată de exerciții pe care le veți putea efectua zi de zi, chiar și acasă.

Programe speciale de KINETOTERAPIE:

Gimnastică respiratorie

Gimnastica respiratorie vine în ajutorul medicinei prin numeroase tehnici care pot să prevină, să antreneze și să recupereze pacienții în cazurile afecțiunilor respiratorii. Obiectivele kinetoterapiei în această ramură sunt simple: se urmărește reeducarea respirației, creșterea volumului de aer care intră în plămâni și antrenarea mușchilor care participă la respirație.

TRX Suspension Training

TRX Suspension Training este un antrenament dinamic care se bazează pe greutatea proprie și forța gravitațională, în diferite planuri de înclinație. Instructorii noștri adaptează exercițiile TRX în funcție de fiecare pacient, acest program putând fi utilizat de orice persoană, indiferent de vârstă, nivelul de pregătire sau scopul pentru care lucrează. TRX dezvoltă forța musculară, reduce riscul de accidentări, antrenează toți mușchii corpului și crește flexibilitatea, echilibrul și mobilitatea organismului.

Terapia McKenzie

Terapia McKenzie este un complex de exerciții progresive prin care se tratează problemele coloanei vertebrale. Pacientul participă activ la ședințele de terapie, fiind învățat de specialiștii noștri cum să-și controleze durerea în timpul mișcărilor și cum să continue exercițiile acasă. Programul este indicat în discopatii lombare, dureri ale zonei cervicale, hernii de disc lombare, nevrite cronice și lombosacralgii.

Procedura de recuperare Grid Foam Roller

Procedura de recuperare Grid Foam Roller are rezultate foarte bune în tratamentul durerilor musculare și implică presiunea greutății propriului corp în jurul unui cilindru de spumă rezistentă, într-un efort de a elibera presiunea din zonele musculare tensionate (așa-numitele ‘trigger points’). Se poate folosi la încălzirea musculară, creșterea mobilității în articulații și după efort, în recuperarea musculară.

Masajul medical clasic

Masajul medical clasic reprezintă o succesiune de manevre executate manual asupra țesuturilor musculare și conjunctive cu scopul obținerii diferitelor efecte: stimularea circulației locale, creșterea elasticității țesuturilor, reducerea contracturilor musculare și a hipertoniilor, ameliorarea durerii, relaxare musculară, accelerarea resorbției edemelor din țesuturi, etc.

Kinesio Tape

Kinesio Tape este o metodă revoluționară de tratament adjuvant de care puteți beneficia la baza noastră de recuperare. Aplicarea benzilor trebuie făcută la recomandarea și sub supravegherea unui kinetoterapeut. Benzile kinesiologice au fost concepute, în urmă cu 25 de ani, de Dr. Kenzo Kase pentru a ajuta procesul de vindecare a țesuturilor traumatizate ale sportivilor. Cu ajutorul benzilor se stimulează sistemele neurologic, muscular, circulator și limfatic ale pacientului, acest lucru având multiple efecte benefice. În funcție de zona pe care este aplicată, banda kinesiologică poate fi ținută timp de 3-5 zile. Recomandarea noastră este să combinați metoda Kinesio Taping cu kinetoterapia, fizioterapia și masajul.

Tehnici de mobilizare miofasciale

      Fascia este un țesut care înconjoară toți  mușchii și organele interne ale organismului. Fără fascie mușchii nu sunt capabili să își exercite funcția și nici să își păstreze forma, este responsabilă pentru menținerea stabilității și  calității funcționale a articulațiilor iar  organele interne își mențin forma și sunt atașate de oase tot cu ajutorul fasciei.

În anumite condiții patologice fascia suferă disfuncții care pot duce la:

  • Scăderea gradului de mobilitate local și/sau general
  • Durere a țesuturilor moi în timpul mișcărilor simple
  • Tulburări de coordonare în mișcările din activitățile zilnice
  • Postura defectuasă sau schimbări de paterne cu apariția fenomenului de compensare
  • Dureri persistente, care în realitate nu trec deloc-pacientul descrie dureri și alte simptome în unul sau mai multe segmente ale corpulu își afirmă că după anumite terapii se simpte mai bine pentru numai o zi, iar mai apoi, problema revine
  • Tulburări de propriocepție – se manifestă adesea prin moment de neîndemânare și inabilitate de a reda obiectiv senzațiile.

      Terapeuții centrului medical Medstar vă pot ajuta cu tehnici speciale de manipulare miofasciale care pot grăbi vindecarea unor afecțiuni precum și vindecarea lor în mod corect. Metode mai vechi sau foarte noi cum ar fi IASTM (Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization), cupping (ventuze), flossing, foam rolling sau taping pot fi combinate pentru rezultate foarte bune cu kinetoterapia sau fizioterapia în cazul: aderențelor, cicatricilor, fasciitei plantare, epicondilite, tendinite, recuperarea posttraumatică samd.

Tehnici de stretching global activ (SGA)

      Această metodă constă în crearea unor exerciții de stretching bazate pe posturi specifice, controlate și progresive (numite stretching global).

      Exercițiile de stretching global activ se alătură globalității în fiecare postură de stretching, se folosește de contracțiile active musculare, se îngrijește de fiecare articulație și se concentrează pe ciclul respirației controlate. Toate aceste componente oferă originalitate exercițiilor în comparație cu exercițiile de stretching clasic.

      Exercițiile SGA au fost create ca o încercare de a furniza o corecție posturală în afara mediului cabinetelor de specialitate și de a crea autocorecția pacienților și sportivilor atunci când nu este neapărat nevoie de ajutorul terapeutului. Poate fi făcut în ședințe individual sau în grupuri.

Rolul acestor exercitii:

  • Recuperarea sau îmbunătățirea amplitudinii articulare ca urmare a alungirii musculare
  • Recuperarea după efort
  • Pregătire pentru efort (încălzirea)
  • În scop preventiv
  • Pentru a contribui la o recuperare cât mai bună
  • Pentru relaxare

Dry needling

Ce este terapia Dry neeling?

Dry needling este un tratament medical ce utilizează ace foarte subțiri fără nicio substanță medicamentoasă. Dry needling este utilizata pentru a trata durerea și disfuncția, cauzată de probleme musculare, fasciale, ligamentare, dureri de cap și unele probleme neurologice.

Cum funcționează terapia Dry needling?

Se insera acul in anumite zone ale corpului pentru a stimula procesul de vindecare a Punctelor Trigger, avand ca efect ameliorarea durerilor si eliminarea contracturilor.

Ce este Punctul Trigger ?

Prin definitie, punctul trigger este o zona hipersensibila aflata pe o banda intinsa din musculatura scheletica fiind dureroasa la presiunea tesutului, avand ca raspuns radierea durerii in alt loc decat cel aflat sub presiune.

Efecte:

  • Indeparteaza contracturile musculare si stimuleaza regenerarea tesutului muscular;
  • Imbunatateste circulatia sangelui si aportul de oxigen prin vasodilatatia vaselor mici de sange;
  • Reduce durerea si sensibilitatea zonei afectate;
  • Reduce durerea asociata tesutului cicatrizat.

Avantaje:

  • Reducerea duratei de recuperare;
  • Durere mult redusa in timpul procedurii comparativ cu alte terapii manuale.

Sănătatea copilului tău contează pentru noi!
Copiii petrec azi peste jumătate din timpul lor în fața unor ecrane, privind la televizor, navigând pe internet sau jucându-se pe calculator. Acest mod de viață sedentar aduce daune organismului lor în curs de dezvoltare, kinetoterapeuții fiind nevoiți să acționeze tot mai des pentru rezolvarea tulburărilor de dezvoltare fizică a copiilor: cifoze, scolioze, lordoze, picior plat, atitudini vicioase și altele.
Ajutorul nostru constă în evaluarea copilului, stabilirea unui plan de tratament, aplicarea tehnicilor de corectare țintite pe deficiență, sugerarea de sporturi care să ajute la corectarea deficienței și sugerarea de sfaturi cu privire la menținerea unei posturi corecte în timpul mersului sau statului în bancă la școală și acasă, transportul corect al ghiozdanului, etc.

Servicii speciale pentru COPII: - în cadrul Policlinicii Medstar Mărăști

Terapia Vojta

        Terapia Vojta are la bază târârea și rostogolirea reflexă. În cadrul acestei terapii, cursul mișcărilor “normale” ca prinderea, verticalizarea și mersul nu vor fi învățate, exersate și antrenate (așa cum se întâmplă în kinetoterapia clasică). Această terapie stimulează creierul să activeze “modelul de mișcare înregistrat”, “înnăscut” și ca mișcare coordonată, să-l exporte musculaturii trunchiului și membrelor.

        Terapia Vojta se poate folosi ca terapie de bază în domeniul kinetoterapiei la practic orice tulburare de mișcare și numeroase afecțiuni, ca de exemplu:

  • Tulburări de coordonare centrală la sugari
  • Tulburări de mișcare ca urmare a leziunilor cerebrale (pareze cerebrale)
  • La parezele periferice ale brațelor și picioarelor (pareza brahială, spina bifidă etc.)
  • Diferite boli musculare
  • La îmbolnăviri sau limitări funcționale ale coloanei vertebrale(ex. scolioze)
  • Leziuni relevante ortopedice ale umărului și brațului, șoldului și piciorului, în special în creștere
  • În tratementul dezvoltării greșite a șoldurilor (displazie congenitală de șold/luxație)
  • La probleme ale funcției respiratorii, de masticație și deglutiție;

Informații și programări la numarul: 0743 198 309

Terapia Schroth

Terapia Schroth este cea mai eficientă metodă de tratament a scoliozei la vârsta de 6-20 ani și cuprinde un program de exerciții concepute special pentru a stopa deviația coloanei vertebrale. Programul se efectuează sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului și are ca scop oprirea progresului și diminuarea gradelor curburilor, creșterea capacității cardio-pulmonare, ameliorarea durerii, prevenirea proceselor degenerative ale diferitelor segmente (mușchi, articulații, zone intervertebrale), precum și îmbunătățirea stării psihice a pacientului și a aspectului estetic.

Gimnastică pentru gravide (prenatala si postnatala) - în cadrul Policlinicii Medstar Mărăști

Gimnastica prenatala joaca un rol important in sarcina cu evolutie normala. Dat fiind faptul ca sarcina este o ipostaza de maxima sanatate feminina,gimanstica prenatala are urmatoarele beneficii:

  • Pregateste corpul pentru o nastere mai usoara
  • Favorizeaza recuperarea dupa nastere
  • Mentine o forma fizica buna
  • Previne durerile de spate(lombalgii)
  • Imbunatateste circulatia sanguina
  • Previne aparitia varicelor,edemelor,crampelor musculare
  • Asigura oxigenerea mai buna a corpului matern si a bebelusului
  • Imbunatateste starea de spirit si reduce stresul
  • Creste elasticitatea,mobilitatea si tonusul muscular

Programul de gimnastica este individualizat in functie de nevoile fiecarei gravide si se face doar cu avizul medicului ginecolog.

Masaj: Terapie Manuală - în cadrul Policlinicii Medstar Zorilor

Masajul este o tehnică de terapie manuală bazată pe aplicarea de presiune prin diverse tehnici la nivelul zonei tratate, ce și-a dovedit eficacitatea ca adjuvant în cadrul tratamentelor complexe de recuperare și ca metodă de relaxare.

Servicii decontate prin CAS

  • Consult medical Balneologie, Medicină Fizică și Recuperare
  • Proceduri în funcție de recomandarea medicului: Fizioterapie, Kinetoterapie, Masaj medical clasic

* în limita locurilor disponibile lunar
** este necesară prezentarea biletului de trimitere si a cardului de sănătate

Detalii și tarife:

Solicită o programare

Trimite-ne un mesaj și te vom contacta în cel mai scurt timp

 

Programările se pot efectua personal la sediul nostru, telefonic sau folosind formularul de mai jos.

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

    Un reprezentant Medstar vă va contacta in cel mai scurt timp, pentru a stabili detaliile vizitei medicale.

    11

    Vezi toți medicii

    11

    Vezi toate serviciile

    Medstar Bază de recuperare

    Str. Zorilor, nr 44

    Medstar Bază de recuperare

    Complex Comercial Piața Mărăști, etaj 2

    0264 / 917 office@medstar.ro
    Luni – Vineri: 08:00-20:00