Aboneaza-te la Newsletter
Chestionar de Satisfactie

Audiometrie

Audiometria sau testul auditiv studiază funcţia auditivă cu un aparat electroacustic numit audiometru şi evaluează capacitatea unei persoane de a auzi, prin măsurarea abilităţii sunetelor de a ajunge la creier.

Audiograma este graficul rezultat în urma măsuratorilor şi reprezintă felul în care urechea examinată a auzit sunetele prezentate.
Audiograma se efectuează cu pacientul în poziţie şezândă căruia se fixează căşti speciale, în care examinatorul prezintă toate sunetele pe care le aude urechea umană, la diferite intensităţi, încercând să se determine intesităţile minime pe care persoana examinată le poate percepe.
Sunetele sunt direcţionate când la o ureche când pe cealaltă. În momentul în care pacientul aude un sunet - trebuie să apese pe un buton şi în acest fel se înregistrează pragurile la care sunt percepute diverse sunete. Pe baza reacţiilor pacientului se trasează o "hartă a capacităţii de auz". Ulterior, audiograma se foloseşte pentru realizarea protezei auditive.
Audiometria reprezintă o investigaţie funcţională necesară pentru stabilirea diagnosticului exact într-o scădere de auz atât la adult cât şi la copii.

Pentru această investigaţie vă aşteptăm la specialităţile:

Medicina Muncii

ORL